Új Korszak az infrafűtésben!Fűtőfilm

A fűtőfilm kiválóan alkalmas különböző burkolat alá: Laminált padló, Szőnyegpadló-burkolat, PVC, stb., a megfelelő rétegrend betartása mellett.
A fűtőfilm (szuper vékony, nagy fűtőfelületű fólia). A fűtőfilm fő elemét, az ezüsttel kevert szénpasztát, speciális, a nyomdai eljárásokra hasonlító módszerrel hordják fel a rétegzett polietilén (PET) fóliára.

Infrafűtés működése:

Az infra fólia a villamos energiát alakítja át 7-10 nm hullámhosszúságú infravörös sugárzássá, mely teljes felületével sugároz a környező térségben.

Ez éppen az a fajtája a hőnek, amellyel a nap melegíti Földünket és minden élőlény 99%-ban szívja magába.
Az infravörös sugárzás nem a helyiség levegőjét, hanem a személyeket, falat, bútorokat és a tárgyakat melegíti fel, majd ezekről való visszaverődésük biztosít kellemes hőérzetet.

Ez természetesen  a  legjobban az infrapaneleknél érvényesül, mert az nincs eltakarva.
Az infravörös sugárzás nem szökik el az ablakon, sőt, a vakolatot is felmelegíti, így hőfüggöny alakul ki. Ezzel csökken a hőveszteség a helyiségben, így jelentős energia-megtakarítás érhető el a hagyományos fűtéssel szemben.

Termékleírás:


Élettartama korlátlan! Folyamatos működés.
A termék az üzemelés alatt semmiféle felügyeletet nem igényel. Zajtalan üzemeltetésű, egyszerűen, akár telefonon át is kezelhető, nem igényel felügyeletet.

Szabályozás:


A legjáratosabb fűtésszabályzókkal kapcsolható. A legegyszerűbb „tekerős” termosztátoktól a rádiófrekvenciás termosztátokig. Egyszerűen ki-be a vagy Wifi  vezérlésű, de  kizárólag padlószenzoros termosztát használatára alkalmas egységekkel  működtethető!

Padlófűtési rendszereknél egy felületi hőmérséklet szabályzó beépítése is szükséges a termosztátok mellé mivel itt redukálni kell a felületi hőmérsékletet 35-40 fokra!

Helyiségenként, pontosan szabályozható,  de ajánljuk az előre programozható, így könnyedén beállítható készülékeket, az adott tér funkcióinak és a felhasználó igényeinek leginkább megfelelő a hőmérséklet beállításához.
A maximális teljesítmény gyors elérése (felfutási idő max. 20 perc) lehetővé teszi akár alacsonyabb hőmérsékleten is a minőségi szabályozást.
A fűtőfóliával elért megtakarítás átmeneti időszakban könnyedén 15-60% is lehet, de ez mindig  a beállított és igényelt hőmérséklettől függ.

A fűtőfilm tulajdonságai:

 • egyszerű, biztonságos, takarékos fűtés
 • egyedülálló energiafelhasználási hatékonyság
 • többféle burkolat alá alkalmas, elsősorban a laminált parketta alá lett tervezve
 • a legvékonyabb és leggyorsabban lerakható, betonozási munkákat nem igénylő  padlófűtés,  ha a célszerűség úgy diktálja, a fűtési hatékonyság csökkenése nélkül
 • könnyen felrakható, falra, plafonra
 • könnyen, gyorsan, egyszerűen beszerelhető és csatlakoztatható az elektromos hálózathoz
 • hosszú élettartamú -10 év garancia a filmre
 • üzemeltetése során nem igényel semminemű karbantartást
 • a fűtőfilm intenzív igénybevétel esetén sem kopik
 • a felmelegített padló komfortossá teszi a helységet
 • a fűtés alapját képező „távoli infravörös sugarak” (a nap is ezzel melegíti testünket) jótékony hatással vannak az emberi szervezetre, mert sokkal komfortosabb légkört teremt, komfortérzetünknek megfelelő hőérzetet biztosít
 • gyors felfűtési idejének köszönhetően szabadon változtathatjuk a fűtési időszakokat  és a fűtendő tereket, negatív töltésű ionokat állít elő, szárítja a  falakat és véd a  páralecsapodás ellen.


Telepítési tájékoztató


A fűtőfilmek működéséhez az alábbi rétegrend betartása szükséges:

Fűtőfilm rétegrend meleg burkolat alá:

1.xps szigetelés
2.polifoam hőtükör 2mm
3.fűtőfilm
4.párazáró fólia
5.laminált parketta

Fűtőfilm rétegrend hideg burkolat alá:

1 szigetelés (min EPS 20)
2.fűtőfilm
3.párazáró fólia
4.földelés
5.önterülö aljzatbeton min 3 cm szövetháló feszítéssel.

A fűtőfilm telepítési útmutató az alábbi linken:

Fűtőfilm telepítési útmutató

Elektromos fűtőháló (nem infrafűtés)telepítési rétegrendje:

1.szigetelés
2.fűtőháló
3.aljazatkiegyenlítő
4.csemperagasztó
5.csempe

Az elektromos fűtőháló telepítési útmutató

Fűtőháló telepítési útmutató

Felhívjuk figyelmüket, hogy elektromos termékeinket kizárólag a megfelelő képesítéssel rendelkező, regisztrált személy, vagy cég helyezheti üzembe.
Az érintésvédelmi felülvizsgálat és jegyzőkönyv a vevőt terheli, melyet a szerelő minden esetben ki kell állítson!
Termékeinkhez típusmegfelelő termosztát bekötése szükséges!
A nem megfelelő telepítésből származó anyagi és nem anyagi károkért felelősséget nem vállalunk!

Garancia: 10 év

 


G-OLD Infrapanel

A NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel egy tábla alakú, felületén kerámia szemcsékkel bevont, hátoldalán hő tükrös szigeteléssel ellátott grafitmassza alapú infra fűtőtest.

Grafitmasszás infrapanelek - Két műgyanta lap közé magas hőmérsékleten összepréselt speciális grafit(szén) alapú massza, ami a hő hatására szilárdul meg, a hátoldalon egy reflekciós réteggel, mely szinte 100%-ban akadályozza meg a hátlap felé történő infrasugárzást, egy szigetelő hő visszaverő réteg a nem kívánt hő veszteség ellen és természetesen a sugárzó felület NEW AGE Crystal Technológiával készült, kerámia kristályszemcsékkel való borítása, melytől a felület tizszeresére van növelve. Az infrasugarak mintegy félgömb alakban minden irányban terjedhetnek. Élettartama végtelen, nincs sem szál, sem pedig egyéb alkatrész mely kiéghetne, elromolhatna. Eredetileg Japán technológia, kizárólag Európai (Cseh) alapanyagból, Magyarországon készülő termék. A 10 év garancia és az élettartam szavatosság magáért beszél.

A grafitmassza alapú NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanelek látható oldalán a kerámia kristályszemcsék növelik a többszörösére az adott fűtőfelületet - az infrasugárzás felületi mérete rendkívül fontos - és segítik az infrasugarak szétszórását minden irányba. Így az infrafűtőlap, mint egy félgömbszerűen és minden irányba közvetíti az infrasugárzást. Egyáltalán nem mindegy, hogy az adott Watt számnak megfelelő infrasugárzás mekkora felületről adódik át. Infrasugárzás csak egyféle létezik, nincs jó, vagy kevésbé jó infrasugárzás, mint ahogy napunk is csak egy van!

 

1-keretanyag
2-csatlakozó vezeték
3-NEW AGE Crystal Technology kerámia kristályszemcsés felületi réteg
4-formáló rétegek
5-Grafit massza
6-reflekciós réteg
7-hőszigetelő réteg
8-hővisszaverő réteg
9-hátlap borítás
  
A NEW AGE Crystal Technology G-OLD Infrapanel 7-10 ľm közötti hosszú hullámhosszon - mely közel azonos azzal a sugárzási tartománnyal, mellyel a nap melegíti a földet - fejti ki hatását. Ez a sugárzási tartomány láthatatlan, de érezhető, az emberi szervezet melegként érzékeli.
A kereskedelemben fellelhető még a sima felületű és a hátoldalán szigetelés nélküli panel is, melyek ezáltal csak lényegesen kisebb felületen közvetítik az infrasugárzást és így kisebb teret tudnak ellátni infravörös sugárzással. A szigetelés hiánya miatt a panelek hátoldala felhevül, így szerencsés esetben az emeleti szobánkat, rosszabb esetben pedig a padlást vagy az emeleti szomszédunkat fűtjük paneljeinkkel.
A szigetelő réteg nem az infrasugarakat, hanem a hőt tereli a megfelelő irányba!


A NewAge Crystal Technology G-OLD infrafűtés előnyei címszavakban:

ˇ      korlátlan élettartam
ˇ      115-135 C° felületi hőmérséklet
ˇ      kristálytechnológiának köszönhetően 10x nagyobb a sugárzást átadó felület
ˇ      nem igényel karbantartást
ˇ      nem szárítja a levegőt, a falakat viszont igen
ˇ      gyors kivitelezés
ˇ      sokrétű alkalmazhatóság
ˇ      karbantartás nélküli üzemeltetés
ˇ      kitűnő élettani hatások
ˇ      éghető felületre is szerelhető
ˇ      vizesblokkban is alkalmazható
ˇ      álmennyezetbe is szerelhető
ˇ      alacsony költséggel kiépíthető (más fűtésrendszerekhez képest)
ˇ      éjszakai áramról is üzemel
ˇ      energiatakarékos (más fűtésrendszerekhez képest)

Az infrapanel alkalmazási lehetőségei

Fő fűtésnek is alkalmazhatjuk az infapanelt, ekkor érhetjük el igazán az infrapanel hihetetlen előnyeit, más fűtési rendszerekkel szemben. Folyamatos kellemes hőfok a helyiségekben, tiszta pormentes fűtés, nincs évente karbantartási és egyéb plusz költség.  Az infrapanellel fűtött helyiségekben komfortérzetünk maximális, nincs sem por, sem zaj, sem elszíneződött falak a fűtőtest felett.  Gyorsan és egyszerűen szerelhető fűtési megoldás!

Kiegészítő fűtésként is alkalmazhatjuk a már meglévő, esetleg korszerűtlen fűtési rendszere mellé.  A legnagyobb energia megtakarítás éppen az őszi és tavaszi időszakban érhető el amikor még,  vagy már nem kapcsoljuk be a lakás fűtési rendszerét,  vagy éppen bekapcsoljuk  és rengeteg energiát elhasználunk a felesleges terek és csövek felfűtésére,  holott csak a fürdőben,  vagy egy - egy szobában szeretnénk kellemes meleget.
Ekkor az infrafűtés a lehető legkisebb energia befektetéssel meglepően komfortos érzést biztosít! (pl. fürdőszoba, gyerekszoba stb.)

Helyi fűtési megoldásként is van lehetőség az infrafűtéssel,  pl. íróasztal alatt, hideg raktárhelység vagy üzlethelyiség kiszolgálópultjánál, vagy a fürdőszobában gyermekfürdetéshez plusz kiegészítésként.  Ekkor a fűtőtestet elhelyezhetjük egy fix helyre, de választhatjuk a mobil megoldást is, amivel koncentrált és irányított infrafűtést kapunk.


G-OLD „f” jelű infrapanel (fakeretes infrapanel) esztétikus borovi fenyőfa kerettel készül, igazodva az egyszerűbb kiviteli igényekhez. A keretezése CNC technológiával készülő extra stabil kivitel, a vetemedés vagy bármely deformáció teljesen kizárt! Az élettartam szavatosság magáért beszél! A legkedvezőbb árfekvésű panelek keretei szabadon festhetőek az adott környezethez igazítva. Bármely, a fa ápolására, festésére alkalmas vízbázisú festék használható.

CE minősítésű NEW AGE Crystal Technology Grafitmasszás fűtőlappal szerelve.  
Az eredeti ellenőrzött technológiával és korszerű CNC keretező gépekkel készült deformálódástól mentes, minőségi termékek hátoldalán minden esetben megtalálja hitelesítő adattábla matricát!

G-OLD ”AL” jelű infrapanel (alumínium keretes Infrapanel)eloxált alumínium kerettel van ellátva, a kevésbé hangsúlyos keret esztétikusan illeszkedik környezetébe. A magas minőség, a hatékony működés társul a minimál dizájnnal.
CE minősítésű NEW AGE Crystal Technology Grafitmasszás fűtőlappal szerelve.
 
A G-OLD „U” jelű infrapanel (keret nélküli lakossági kivitel) teljes egészében keret nélkül készül, teljes felületén és az oldalain is kerámiaszemcsékkel borítva. Olyan enteriőrökbe ajánljuk, ahol nem a fűtőtest a főszereplő. Minőségi kivitel, tökéletes hatékonyság.
CE minősítésű Grafitmasszás fűtőlappal szerelve.
 

G-OLD”sdk” jelű infrapanel (Gipszkarton álmennyezetbe integrálható infrapanel)  a gipszkarton álmennyezettel rendelkezők favoritja.  A süllyeszthető kivitelnek köszönhetően a mennyezet felületéből csupán 2mm keretezés látszik. Porszórt fehér festésével beleolvad a plafon síkjába. Magas minőségű termék, harmonikusan illeszkedő külsővel.
CE minősítésű NEW AGE Crystal Technology Grafitmasszás fűtőlappal szerelve.  
 
A G-OLD”GR ”jelű üveg infrapanel a legmagasabb minőségi és esztétikai igényeknek is megfelelő prémium kategóriájú termék. Az edzett 12 mm vastag biztonsági üvegre kasírozott grafitmasszás infrapanel minden enteriőrbe illeszkedő színválasztékkal, extra minőségű és hatékonyságú termék.Többféle színben és tükör kivitelben is elérhető. 
CE minősítésű Grafitmasszás fűtőlappal szerelve.  
 
Az infrafűtés,  infrapanel  élettani hatásai:

Az infrafűtés előnyeit hosszan sorolhatnánk, azonban talán az egyik legfontosabb az élettani hatásaiban rejlik.
A hosszú nyirkos tél után mindenki vágyik tavasszal a napsütés jótékony melegére, az infrapanellel pont ezt az érzést tudjuk reprodukálni otthonainkban, munkahelyünkön.
Az infrasugárzás nagyban hasonlít a Nap, melegítő erejére, így jótékony hatással van ízületeinkre, vérkeringésünkre és nem utolsó sorban még a hangulatunkat is javítja, azáltal, hogy az ember számára ősi idők óta ismert természetes módon melegíti fel testünket.
Mivel infrafűtés esetén homogén a levegő hőmérséklete, nem keveredik a levegő, így a szálló por szinte elenyésző. E mellett jó hír az allergiában szenvedőknek, hogy pontosan az előbb említett okok miatt a pollenek, és atkák levegőben való utazása is minimálisra csökkenhet.
A fűtőpaneleken nem tudnak baktériumok megtelepedni, gondoljunk ezzel szemben a radiátorok belsejében egy-egy fűtésszezon alatt felhalmozódó porra és az ezen lévő atkatelepekre.
Természetesen tisztában vagyunk a levegő páratartalmának fontosságával. Nagy előnye, hogy nem a levegőt, hanem a falakat szárítja, mivel felmelegíti azokat. Amennyiben egy lakás párában úszik, teret adunk a penészgomba elterjedésének. Ha légkeveréses a fűtési rendszerünk (radiátoros, lég vagy padlófűtés), máris vehetünk párásító készüléket. Az infrapanel ezzel szemben 40-47% között tartja a levegő relatív páratartalmát a falak természetes szellőzése révén, így megőrizve komfort érzetünket minden levegővételnél. Ez jó hír az asztmában szenvedőknek! A vizes, nyirkos falak megszüntetése pedig az ízületi betegséggel küzdők számára hozhat változást. Izmainkat, ízületeinket melegen tartja, segít azokat ellazítani.

Az infra fűtőpanelek kiválasztása és mennyisége:

A tervezésnél a két legfontosabb szempont, hogy az adott helyiség funkciójának megfelelően kiszámoljuk a teljesítmény (Watt) igényt és az adott helyiség alapterületének megfelelően osszuk el a panelek darabszámát.
A kalkulátor segítségével Ön megközelítőleg és nagyságrendileg meg tudja határozni a helyiségek energiaszükségletét (Watt/helyiség).
A korrekt és pontosenergiafelhasználáshoz kérje szakembereinktől a pontos kalkulációt!
Meghatározzák az adott helyiség energiaszükségletét, minden előnyös és zavaró tényező figyelembevételével, a tájolástól kezdődően, a szigetelés, a falak, az ablakok, a hőigény, a szellőztetés gyakorisága, stb.
A kerámiaszemcsés felületnek köszönhetően a grafitmassza alapú G-OLD Infrapaneljeink félgömb alakban sugároznak, ezért fontos, hogy legyen némi átfedés a panelek hatósugarait tekintve, hogy még véletlenül sem maradjon holt tér, és emiatt ne érjük el a legoptimálisabb komfortérzetet!
Az infrapanelekkel fűtendő helyiségekbe belmagasságuk alapján tudjuk meghatározni a panelkiosztáshoz szükséges panelteljesítményeket.
Amennyiben szeretne gyors, és nagyságrendi információt kapni, akkor azt a kalkulátorunk segítségével ezt megteheti.
A kalkulátor segítségével megtudtuk, hogy mennyi energia (Watt) kell az adott helyiség befűtéséhez, meg kell határozni a panelek darabszámát és teljesítményét is!
Az alapszabály az, hogy maximum 4-5 m2 -re szabad tervezni 1db fűtőlapot, de minden esetben szemelőt kell tartanunk a belmagasságot is.

2,0 - 2,4 m belmagasságig az alacsonyabb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt:
(200W - 400W)
2,4 –- 3 m belmagasság esetében a közepes teljesítményű panelek alkalmazása javasolt:
(400W-650W-ig) 
3 –- 6 m belmagasság esetében (vagy e felett) csakis a legnagyobb teljesítményű panelek alkalmazása javasolt: (650W - 1000W)


G-OLD Infrapanel kalkulátor >


Telepítés

A G-OLD Infrapanelek házhozszállítását szerződött futárszolgálat végzi. A csomagban a felszereléséhez szükséges rögzítő csavarokat, tipliket és a csavarfejet eltakaró kupakokat találja ( kivéve G-OLD 100, 200, 270, 330, 400U paneleket, amelyhez KN mennyezeti rögzítő készlet rendelhető!)
A G-OLD Infrapanelek elhelyezését elsősorban a mennyezetre javasoljuk, amennyiben elkerülhetetlen természetesen oldalfalra is szerelhető. Ebben az esetben viszont az adott helyiség energiaszükségletét plusz 10-15%-kal szükséges megnövelnünk az esetleges árnyékolási területek miatt. Az infrafűtés kiépítését bízza elektromos szakemberre!
A paneleket általában kettő - négy csavarral, a keretben vagy a szerelőkeretben előkészített furatokon keresztül rögzíthetjük.
Az elektromos vezetékének csatlakoztatását a hálózathoz, forrasztással javasoljuk, hogy a felmerülő teljesítményfelvétel következtében a korróziót és az ebből következő melegedést elkerüljük.
G-OLD Infrapaneleket a helyiség mennyezetén egyenletesen elosztva (4-5m2/db) kell felszerelni.
Az EV-II -es érintésvédelmi osztályba tartozó panelek bekötéséhez 2×1 mm2–-es hajlékony kettősszigetelésű rézvezeték javasolt. Az EV-I -es kategóriájú panelekhez már 3x1 mm2-es vezetékkiépítésre van szükség.

A felszerelést követően a panelek felületét feltétlenül át kell porszívózni, mivel az esetlegesen rajtamaradó szennyeződés elszíneződést okozhat.

A panelek felületének elszíneződése nem tartozik a garancia hatáskörébe!
A beépítést követően élvezhetjük a nap melegét otthonunkban és ettől kezdve semmiféle karbantartásra nincs szüksége fűtésrendszerünknek!

Infrapanel - 15-20 % megtakarítás egy hagyományos radiátoros gázfűtéssel szemben!

 Az infrapanelekre a garancia: 10 év

Az árváltozás jogát fenntartjuk!