Hírek

A Midea felvásárolja az Arbonia klíma üzletágakat
2024-04-23 10:02:41
Kategória: Hirek
A Midea megállapodott a svájci Arbonia csoport Climate Division 760 millió eurós felvásárlásáról, amely a Sabiana, Termovent és Tecna klíma üzletágakat foglalja magában.

A Midea leányvállalatán, a Midea Electrics Netherlands BV-n keresztül történő felvásárlást az Arbonia február végi bejelentése előzte meg, miszerint több "kéretlen szándéknyilatkozatot" kapott a klíma-üzletágak megvásárlására.
A Sabiana mellett az Arbonia Climate Division a Kermi, a Prolux és a Vasco fűtésrendszer-márkákat, valamint az Arbonia, Britec, Brugman, Cicsa, PZP, Solius, Superia, Tecna és Termovent fókuszált márkákat foglalja magában.

A Sabiana négy telephelyen működik Milánó Corbetta és Magenta területén. Számos terméket gyárt és szállít, többek között légkezelő egységeket, fan coilokat, párologtató hűtőket és hővisszanyerő egységeket.

A Termovent légkezelő egységek és tisztaterek szerbiai gyártója, amelyet az Arbonia 2021-ben vásárolt fel. A légkondicionálási, szellőztetési, fűtési és megújuló energia megoldásokra szakosodott spanyol Tecna vállalatot 2018-ban vásárolta fel az Arbonia.

A Midea elmondása szerint a klímaüzletág meglévő telephelyeibe, alkalmazottaiba és K+F kapacitásaiba történő további beruházásokat tervez. "Ezek a márkák tehát a jövőben is megmaradnak, és tovább bővülnek" - közölte a vállalat.

A Midea csoporthoz tartozik a 2016-ban felvásárolt Clivet olasz klímagyártó is.
"A Clivet Group és a Climate Division egyesítése a klímamegoldások európai vezető vállalatát hozza létre" - áll a közleményben. "Az egyesített csoport




Cikk képek

sabiana-2-2022-770x451

Az árváltozás jogát fenntartjuk!