Hírek

A Carrier befektet az adatközpontok folyékony hûtésébe
2024-04-30 10:06:17
Kategória: Hirek
A Carrier Ventures, a Carrier Global Corporation befektetési ága partnerséget kötött a Strategic Thermal Labs (STL) amerikai hőtechnikai vállalattal az adatközpontok folyékony hűtésének fejlesztése érdekében.

A befektetési és technológiai megállapodás keretében a Carrier az STL úttörő technológiáját fogja felhasználni az adatközpontok folyékony hűtési megoldásaihoz - egy olyan piachoz, amely 2028-ra várhatóan megközelíti a 3-5 milliárd dollárt.

A 2014-ben a texasi Austin közelében alapított Strategic Thermal Labs egy hőátviteli kutatással és fejlesztéssel foglalkozó vállalat, amely a hő- és tömegátviteli problémák megoldására törekszik az iparágak széles spektrumában. Állítólag különleges szakértelemmel rendelkezik az adatközpontok folyadékhűtése terén.

Strategic Thermal Labs, LLC (STL) Az STL-ben már régóta megbíznak a világ legnagyobb szervergyártói és adatközpont-üzemeltetői, mivel felbecsülhetetlen értékű és gyakorlatias meglátásai vannak mind a jelenlegi, mind a jövőbeli adatközpont-hűtési technológiákról.

"A direct-to-chip folyadékhűtés lényegesen hatékonyabb, mint a hagyományos hűtési módszerek, és kritikus fontosságú a jövő adatközpontjai számára, mivel az AI és más technológiák tovább növelik a nagy sűrűségű számítástechnika iránti globális keresletet" - mondta Ajay Agrawal, a Carrier globális szolgáltatásokért, üzletfejlesztésért és stratégiáért felelős vezető alelnöke. "Az STL-lel közösen segítünk jelentősen csökkenteni az adatközpontok energiafogyasztását, miközben az ügyfeleknek egy rendkívül jól skálázható megoldást kínálunk."

A pénzügyi befektetés részeként a Carrier igazgatósági helyet kap az STL-ben, valamint egy rendkívül differenciált megoldás exkluzivitását.
Az STL-be történő befektetés azt követi, hogy a Carrier 2021-ben felvásárolta a Nlyte vezető adatközponti infrastruktúra-kezelő szolgáltatót. A Carrier Nlyte DCIM-eszközei részletes információkat osztanak meg az adatközpontokban futó HVAC-berendezések, energiarendszerek és szerverek/munkaterhelések között, így példátlan átláthatóságot és ellenőrzést biztosítanak az infrastruktúra felett a jobb üzemidő érdekében.
"Az adatközpontok energiafogyasztása soha nem látott mértékben növekszik, és ennek a teljesítménynövekedésnek jelentős része a nem hatékony hűtési technológiához tartozik" - mondta Austin Shelnutt, az STL elnöke. "A világnak olyan rendkívül innovatív hűtési megoldásokra van szüksége, amelyek lehetővé teszik a számítógépes infrastruktúra következő generációját, miközben sokkal kevesebb energiát használnak fel a folyamat során."

Cikk képek

64440566-770x442

Az árváltozás jogát fenntartjuk!