Hírek

Új, falba süllyeszthetõ Carrier klímák
2021-12-13 08:05:06
Kategória: Hirek
A Carrier együttműködött a francia Barrisol álmennyezet gyártóval, hogy olyan integrált légkondicionáló megoldásokat fejlesszen ki, amelyek a kényelmet a jobb IAQ-val és az alacsony üzemeltetési költségekkel kombinálják.

Az alacsony sebességű légáramlás, a huzat kiküszöbölése és a rendkívül stabil hőmérséklet fenntartásának képessége révén a Carrier/Barrisol megoldások mind a hűtés, mind a fűtés tekintetében elérik az A osztályú komfortfokozatot, amely az ISO 7730 szabvány szerint az épületek termikus komfortjára vonatkozó legmagasabb érték.

A mennyezeti légkondicionáló rendszer kétféle változatban kapható: Barrisol Clim és Barrisol Cloud Clim. Mindkettő Carrier termékekkel rendelkezik.

A Carrierrel ellátott Barrisol Clim egy biotermesztésű membránból készült mennyezetet használ, amely kifeszített és rögzített, a helyiséget átívelő mennyezet. A légkondicionáló berendezés a mennyezeti üregbe egy rejtett Carrier fan coil egység segítségével jut be, és a membrán széle és a falak közötti résen keresztül finoman lefelé diffundál - olyan alacsony sebességgel, hogy állítólag alig észrevehető.

A levegő a klimatizált térből függőlegesen felfelé, a külső falak mentén egy rejtett válaszfalon keresztül elszívódik, és visszakerül az FCU-hoz. Ezután megszűrik, fűtik vagy hűtik, friss levegővel keverik, és a mennyezeti üregeken keresztül visszajuttatják a helyiségbe.


A kivitelezők számára a beszerelés gyors és egyszerű, a szerkezeti szerelvények pedig karbantartás céljából gyorsan eltávolíthatók.

A mennyezeti membránok 100%-ban újrahasznosítható anyagból készülnek, amely növényi alapú lágyítószert tartalmaz, és gyenge A+ osztályú a VOC-kibocsátás szempontjából. A tartóprofilok 80%-ban újrahasznosított alumíniumból készülnek.

A mennyezeti membránok nyomtathatók, ami lehetőséget nyit a kreatív belsőépítészet számára. Az egyik előadóteremben a Barrisol mennyezeti vászonra kék égboltot és erdei lombkoronát nyomtattak. A mikroperforációnak köszönhetően a Barrisol membránok a hangvisszhang elnyelésével a terek akusztikáját is képesek kezelni.

A fokozott IAQ érdekében a Carrier opcióval ellátott Barrisol Pure Clim UV-C lámpákat használ a mennyezeti üregben.
A Barrisol Cloud Clim featuring Carrier termék a mennyezetről felfüggesztett modulokat használ.


A Barrisol Cloud Clim featuring Carrier terméktechnológiával rendelkező változata a mennyezetről felfüggesztett modulokat használ, amelyeken keresztül a légkondicionált levegő a helyiségbe jut. A levegőt a mennyezeti modulokba a közelben elrejtett vagy a gyűjtőcsőben elhelyezett FCU-n keresztül lehet bevezetni.

A Barrisol Cloud Clim featuring Carrier a konvekció és a függesztett panelek közvetlen hősugárzásának kombinációját használja a szükséges feltételek fenntartásához. A komfortérzet további növelése érdekében a moduláris panelek automatikusan a hőmérsékletnek megfelelően igazítják a légáramlás irányát és sebességét, minimalizálva a huzatot.

A Carrier FCU-k széles választéka választható az alkalmazásnak megfelelően, beleértve a vállalat nemrégiben kifejlesztett, rendkívül alacsony profilú Idrofan 42EP-et is.




Cikk képek

Clim-stretch-ceilingClim-cut-awayCloud-modular-ceiling-panels

Az árváltozás jogát fenntartjuk!