Hírek

A Danfoss Z-design MPHE-t már a cég a spirálhûtõihöz is elérhetõ
2023-05-29 08:24:43
Kategória: Hirek
A Danfoss kibővítette mikrolemezes hőcserélők Z-design termékcsaládját a C262L-EZD-vel, egy kétkörös elpárologtatóval, amely az állítás szerint ideális a scroll-hűtőkhöz.

A robosztusnak és megbízhatónak minősített egységek a termékcsalád képességeit bővítik, hűtési kapacitása egykörös hűtőkörben 300 kW-ig, kétkörös hűtőkörben pedig 800 kW-ig terjed.

Ez a többféle hűtőközeggel működő termékcsalád R32/R454B/R410A hűtőközegekre optimalizált, így a gyártók nagyobb választási lehetőséget kapnak a GWP csökkentésére, és mivel a teljes termékcsalád R290 kompatibilis, a hőszivattyús rendszerekhez is ideális választásnak bizonyulnak.

Az először 2016-ban bemutatott Z-konstrukciót a Danfoss a következő evolúciós lépésnek tekintette az MPHE-konstrukcióban a magas hőátadási együtthatóval.

Például egy Z-design elpárologtató egy R410A AC rendszerben ugyanolyan elpárologtatási hőmérsékleten, ugyanolyan hőátadási kapacitás mellett mintegy 30-35%-os hőátadási felületet takarít meg a hagyományos halszálka kialakításhoz képest, állítja a Danfoss.

A Z-kialakítás 21%-kal kisebb visszatartási térfogatot is eredményez, ami lehetővé teszi a hűtőközeg töltetének jelentős csökkentését. A kialakítás állítólag nagymértékben csökkenti a vízoldali nyomásveszteséget, és részterhelés esetén is jó teljesítményt nyújt.

Az egység kompakt mérete és kis belső térfogata állítólag megkönnyíti a telepítést, a csökkentett súly és a választott építőanyagok pedig csökkentették a költségeket.Cikk képek

Danfoss-mphe-c262l-770x451

Az árváltozás jogát fenntartjuk!