Hírek

A Daikin befektet a szerves hûtõközegek visszanyerésébe
2023-02-27 09:56:27
Kategória: Hirek
A Daikin befektetett az Atomisba, a Kiotói Egyetem induló japán vállalatába, amely szerves vegyületeket fejleszt a hűtőközegek visszanyerésére.

A munka során porózus koordinációs polimereket (PCP), más néven fém-szerves vázakat (MOF) használnak. Ezeket "porózus anyagokként" írják le, amelyek számtalan nanoméretű pórussal rendelkeznek, amelyek fémek és szerves vegyületek szabályos, összefüggő háromdimenziós szerkezetét alkotják. A rácsszerű pórustér szabadon alakítható, és a pórusok méretének, alakjának és jellemzőinek változtatásával csak meghatározott gázmolekulák adszorbeálása és leválasztása lehetséges.

A Daikin 2020 óta működik együtt az Atomisszal, és alkalmazza az Atomis fejlett gázszabályozási technológiáját a légkondicionáló berendezésekből visszanyert hűtőközeggáz elválasztására és regenerálására.

Az Atomis az új részvények harmadik fél általi kiutalásával szerzett forrásokat e folyamat felgyorsítására és a MOF-ek tömeggyártására szolgáló gyártási folyamatának bővítésére fogja felhasználni. A Daikin előmozdítja a MOF használatát a hűtőközegek regenerálási folyamatában vegyi üzemeiben, azzal a céllal, hogy javítsa a szennyeződések hűtőközegekből való eltávolításának pontosságát és sebességét.

Daikin klíma fejlesztések


Cikk képek

Daikin-Chemicals

Az árváltozás jogát fenntartjuk!