Hírek

A Daikin R454C és propán bevezetését tervezi
2023-03-06 10:11:35
Kategória: Hirek
A Daikin Europe az Altherma 4 következő generációja mellett új, alacsonyabb GWP értékű R454C hűtőközeggel és propánnal (R290) működő hőszivattyúkat is tervez piacra dobni.

Az új Daikin Altherma 4 sorozatot a közelgő ISH kiállításon mutatják be, és a tervek szerint 2024-től kerül piacra.

A Daikin elmondása szerint továbbra is széles portfóliót kínál majd R32 hűtőközeggel, de emellett a hőszivattyúk iránti várhatóan nagy európai keresletre alapozva egy új, R454C hűtőközeggel működő levegő-víz hőszivattyúcsaládot is piacra fog dobni.

"Ez az alacsonyabb GWP értékű hűtőközeg a telepítési lehetőségek széles skáláját kínálja, így alkalmas a különböző típusú lakásszerkezetekhez Európa-szerte" - áll a Daikin közleményében.

A 148 GWP értékű A2L hűtőközeg, az R454C az R32 és az 1234yf keveréke. A hűtőközeget már számos hőszivattyúgyártó, köztük a rivális Mitsubishi Electric és az MHI is alkalmazza.

Ezen kívül a Daikin szerint bizonyos termékcsaládokat R290-zel látnak majd el, "ahol a teljes hűtőközeg-kör kültéren van telepítve, és ahol ez biztonsági szempontból megvalósítható".

"Ahogyan a Daikin más hűtőközegek esetében is megtette, és meg fogja tenni az R290-et tartalmazó egységek esetében is, a berendezés teljes életciklusát figyelembe véve különleges biztonsági intézkedéseket fog hozni" - mondta a vállalat.

Az elmúlt hónapokban a Daikin folyamatosan beruházott mind a termékfejlesztésbe, mind az európai gyártóüzemekbe. Tavaly a vállalat bejelentette, hogy új hőszivattyúgyárat épít Lengyelországban, amely várhatóan 2024 közepére lesz üzemképes.

E beruházások első kézzelfogható eredményei a jövő héten Frankfurtban megrendezésre kerülő ISH 2023 kiállításon lesznek láthatóak, az új Daikin Altherma 4 hőszivattyú sorozat bemutatásával.

A Daikin elárulta, hogy az új termékcsalád olyan személyre szabott alkatrészeket tartalmaz majd, amelyek fokozzák a teljesítményt, növelik az alkalmazás rugalmasságát, miközben a termék életciklusának minden egyes szakaszát biztosítják. Új érintőképernyős vezérlővel, távvezérlési lehetőségekkel és távoli hibaelhárítással fog rendelkezni. Emellett kompatibilis lesz harmadik féltől származó otthoni automatizálási rendszerekkel és otthoni energiagazdálkodási rendszerekkel is.

Cikk képek

171486550_xl

Az árváltozás jogát fenntartjuk!