Hírek

Széna és a klíma
2021-11-15 09:05:04
Kategória: Hirek
Meglepő párosítás, azonban egy angol cég a klímák segítségével növeli termékei minőségét.
Egy leicestershire-i mezőgazdasági vállalat három, összesen 8 MW teljesítményű Carrier AquaForce földi hőszivattyút telepített két projektben a gazdaságban, hogy növelje a szénatermelés minőségét.

A Welland Farmot egy korábbi, az OMNI Heat and Power Ltd. által végrehajtott projekt inspirálta, amelyben a megújuló energiával foglalkozó szakember Carrier földhőszivattyúkat választott a versenylovak számára szánt prémium minőségű széna szárításához szükséges ellenőrzött környezet biztosításához.

Bradley Martin, az OMNI Heat and Power igazgatója rámutatott, hogy az AquaForce hőszivattyúk 5,24-es COP értéket érnek el: "A nagyobb kapacitásuk miatt a Carrier megoldáshoz mindössze három hőszivattyúra volt szükség, összesen hat kompresszor alapján. Ez leegyszerűsíti a karbantartást, és jelentősen csökkenti a végfelhasználó szervizköltségeit a berendezés élettartama alatt"."

A rendszerek a talajból történő energiagyűjtéshez árkokba fektetett csövek sorát használják, amelyek egyenként mintegy 24 km hosszúak. Miután a hőszivattyúk feljavították az összegyűjtött energiát, azt a terményszárító helyiségeket kiszolgáló légkezelő egységekbe továbbítják.

"Minél gyorsabban és hatékonyabban szárítható a széna, annál nagyobb a hozam, és annál nagyobb a termelő számára a megtérülés" - mondta Bradley Martin. "A betakarítást követő hagyományos módszerek során a bálákat a mezőn hagyják természetes módon száradni, ami a nedves körülmények között bekövetkező romlás miatt jelentős veszteségeket eredményezhet. A termény bevitele és ellenőrzött környezetben történő szárítása jobb minőséget eredményez, és minimalizálja a veszteségeket."
Cikk képek

129763924_s

Az árváltozás jogát fenntartjuk!