Hírek

Még a szervereknek is szüksége van klímákra
2024-02-06 08:27:56
Kategória: Hirek
Különben a mi klíma webáruházunk sem üzemelhetne zökkenőmentesen. Most már a mesterséges intelligencia is segíti a folyamatot.
A Danfoss és a Google kibővítette nemrég bejelentett stratégiai partnerségét, hogy kihasználják a mesterséges intelligencia legújabb vívmányait, és elősegítsék az energiahatékony megoldásokat az adatközpontokban.

Az új megállapodás, amelyet a Chicagóban (USA) megrendezett AHR Expo során jelentettek be, a két vállalat már meglévő együttműködésére épül, amelyek a 2023 szeptemberében bejelentett, a dániai Fredericiában található Net Zero Innovation Hub alapítói között voltak, ahol számos jelentős szereplő egyesítette erőit az adatközpontok zöld átalakításának felgyorsítása érdekében.

Az új partnerség keretében a Danfoss, a dán multinacionális mérnöki csoport a Google Cloud generatív mesterséges intelligencia képességeit fogja használni az ügyfélélmény optimalizálására, a belső munkafolyamatok racionalizálására és a termelékenység javítására az egész szervezeten belül. Ezt például úgy lehet elérni, hogy a gen AI segítségével információkat gyűjthetnek és hozhatnak felszínre, automatizálhatják a tudást, termékleírásokat generálhatnak, és chatbotokkal hozhatnak létre megoldásokat az e-kereskedelemben.

A Danfoss a Google-lal együttműködve fenntartható hűtőrendszereket valósít meg az adatközpontok számára, és olyan rendszereket tervez, amelyek újrahasznosítják az adatközpontok által termelt felesleges hőt. A Danfoss Turbocor kompresszorokat a Google az energiahatékonyság javítása és az adatközpontok fűtési és hűtési rendszereinek szén-dioxid-mentessé tétele érdekében telepíti.

Eközben a Danfoss hővisszaforgatási moduljai lehetővé teszik a Google számára, hogy az adatközpontokban termelt hőt összegyűjtse és újrahasznosítsa, megújuló energiaforrást biztosítva a helyszíni fűtés, valamint a szomszédos kereskedelmi és lakóépületek, közösségek és iparágak számára, amelyeknek hőre van szükségük a folyamataikhoz.

"A Danfossnál forradalmasítani szeretnénk az adatközpontok építését és szén-dioxid-mentesítését ügyfeleinkkel együtt. Amikor iparágakon átívelő partnerséget kötünk, ahogyan azt a Google-lal tettük, felgyorsítjuk ezt a fejlődést a jobb és fenntarthatóbb adatközpontok építése felé - a ma elérhető technológiák felhasználásával" - nyilatkozta Jürgen Fischer, a Danfoss Climate Solutions elnöke.

A Google adatközpont-innovációért felelős alelnöke, J. P. Clausen "a partnerség nagyszerű példájaként" jellemezte az együttműködést, amely egymás erősségeit kihasználva és a technológiát az ügyfélélmény optimalizálására, a termelékenység növelésére és a fenntarthatósági célok elérésére használja.

"A Danfoss vezető szerepet tölt be az energiahatékonyság terén, és ezek a megoldások segítenek támogatni a Google 2030-ig kitűzött célját, hogy adatközpontjainkat szénmentes energiával működtessük a nap 24 órájában. Örülünk, hogy a Google Cloudon keresztül mesterséges intelligencia-innovációt szállíthatunk, amely lehetővé teszi a Danfosshoz hasonló vállalkozások számára, hogy új és intelligensebb módon működjenek" - tette hozzá.

Cikk képek

94508250

Az árváltozás jogát fenntartjuk!