Hírek

Három az egyben megoldás adatközpontok hûtésére
2021-07-19 08:48:14
Kategória: Hirek
Egy Madrid közelében található TIER III típusú hiperscale adatközpont hűtését egy szabadhűtést, adiabatikus hűtést és DX-technológiát egy egységben kínáló rendszer biztosítja.

Az olasz HiRef gyártó 16 darab DataBatic HDB0204 egységet szállított, amelyek összteljesítménye 2 MW. Minden egyes DataBatic három különböző üzemmódot használ a szerverszoba hőigényének kielégítésére: hideg éghajlati viszonyok között az egység kizárólag közvetett levegővel történő szabadhűtéssel működhet; a külső hőmérséklet emelkedésével, amikor a szabadhűtés önmagában már nem képes teljes mértékben fedezni a hőterhelési igényeket, az egység a kívülről érkező légáramláson alapuló adiabatikus hűtőrendszert használja; amikor az adiabatikus hűtés már nem elegendő, a közvetlen expanziós mechanikus rendszer lép be a terhelési igények 100%-os kielégítésére.

Ennek eredményeképpen még mérsékeltebb éghajlaton - vagy egyébként a szabadhűtéses rendszerek számára nem megfelelő hőmérsékleti körülmények között is - kibővül a működési tartomány, ami kedvezően hat az üzemeltetési költségekre.

Ezenkívül a forró pontok elkerülése érdekében a rendszert HiNode, a HiRef integrált rendszervezérlő szoftverrel szerelték fel, amely állítólag maximalizálja a hűtés hatékonyságát azáltal, hogy egyenletes eloszlást biztosít az egész területen.

A spanyol adatközpontban a HiNode elemzi a terhelés alakulását, kiszámítja az optimális beállítási pontot, és a maximális hatékonyság elérése érdekében irányítja a gépeket. A HiRef a rendszerbe integrált kettős tápegységet is beépített, vészhelyzetek esetére automatikus gyors újraindító lehetőséggel.Cikk képek

HiRef_2

Az árváltozás jogát fenntartjuk!