Hírek

Guruló klíma
2021-11-29 09:30:44
Kategória: Hirek
A Daikin nem csak a lakossági klíma gyártásában jár élen. 2016-ban megvásároltál az olasz Zanottit, mely hűtőt rakterű pótkocsik építésével foglalkozott. Most megérkezett a Daikin első, saját modellje.


Az Exigo, ez az új E1500 15 kW-os, egyhőmérsékletű, motoros meghajtású pótkocsi-hűtőegység változó fordulatszámú kompresszorral és ventilátorokkal rendelkezik, amelyek állítólag 20%-kal alacsonyabb üzemanyag-fogyasztást érnek el a fix fordulatszámú egységekhez képest.

Egy fejlett algoritmus optimalizálja az inverter energiaellátását, és biztosítja, hogy a változó fordulatszámú kompresszor és a ventilátorok a szükséges minimumon működjenek a szükséges hűtőteljesítmény és beállított hőmérséklet előállításához.

A Daikin szerint az elektromos ventilátorok a végtelen számú működési sebességgel teljesen változó légáramot állítanak elő, így a készülék minimális üzemanyag- és energiafogyasztás mellett éri el a tökéletes hőmérsékleti pontosságot. Miközben a mechanikus csatlakozások hiánya csökkenti a ventilátorok karbantartási költségeit, a Daikin állítása szerint a ventilátorok élettartama is meghosszabbodik, mivel nem lesznek kitéve a hagyományos egységeknél tapasztalt feszültségnek, amikor a ventilátorok magas fordulatszámról alacsony fordulatszámra váltanak és vissza. Ennek eredményeképpen az Exigo alapfelszereltségként 3000 órás szervizintervallummal rendelkezik.

Minden Exigo egység alapfelszereltségként fejlett telematikával rendelkezik, amely a hely- és teljesítményfigyelés, a virtuális távoli HMI, a riasztások, a geofencing és a szoftver frissítései révén javítja a flottakezelést.

Az Exigo az állítása szerint az iparágban elsőként nagy felbontású színes képernyővel és intuitív grafikus HMI-vel rendelkezik. A vezérlést a felhasználókkal és ipari szakértőkkel közösen fejlesztették ki, hogy a különböző felhasználói típusok számára megfelelő szintű diagnosztikát és vezérlést biztosítson.


Cikk képek

Daikin-Exigo-1

Az árváltozás jogát fenntartjuk!