Hírek

Daikin VRV 5 segít az épület környezetbarát minõsítésének elérésében.
2022-10-24 09:17:29
Kategória: Hirek
A Daikin VRV 5 sorozatú hőszivattyús légkondicionálói hozzájárulnak egy új grenoble-i kereskedelmi irodakomplexum alacsony szén-dioxid-kibocsátásához.

Az Artea Group, Franciaország és Európa egyik legjelentősebb ingatlanpiaci szereplője, a Banque des Territoires-szel közös fejlesztésében az új Arteparc kereskedelmi komplexum több mint 25 000 m2 alapterületű, hat épületben elosztva. Az első három már elkészült a Daikin VRV rendszerének használatával.

A projektet magas színvonalú tervezés és kivitelezés jellemzi, a BBC Effinergie E2C-1 tanúsítvány elérése érdekében épült, és megfelel a francia RE2020 szabályozásnak, amelynek célja az új épületek energiafogyasztásának és az élettartamra gyakorolt szén-dioxid-kibocsátásának csökkentése.

A szén-dioxid-kibocsátás csökkentésére összpontosítva az Artea Group az építés minden aspektusát feltérképezte, a tetőn elhelyezett napelemes erőműtől kezdve a 95%-ban újrahasznosított faforgácsból készült kompozit homlokzatburkolaton át a nagy teljesítményű szigetelésig és az energiatakarékos klímaberendezésekig.

Az erőfeszítéseket a francia Haute Qualité Environnementale zöldépítési címke HQE Excellent tanúsítvánnyal jutalmazta.

A komplexumban teraszos és tetőtéri éttermek, co-working terek, biobolt, sportlétesítmények, fedett kerékpárút és a parkolóban található EV-töltőpontok is helyet kaptak.

A Daikin megbízást kapott a négy új épület klímaberendezéseinek szállítására. Összesen 102 VRV 5-S egységet szereltek fel, 4, 5 és 6 lóerős modellek keverékével, 465 beltéri egységgel összekapcsolva. A fejlesztés során elvégzett tanulmány a teljes berendezés optimalizálása érdekében a légáramlásokat is vizsgálta. A VRV-megoldás energiahatékonyságának további optimalizálása érdekében a rendszert figyelemmel kísérik.

A projekt az Artea Group, az Ingégroup tervezőiroda, a francia Climacool telepítő cég és a Daikin műszaki vezetése együttműködésében valósult meg.

Az Artea tervei szerint a 2022 végére tervezett második telepítési fázisban a Daikin legújabb VRV 5 hővisszanyerő egységei is helyet kapnak.



Cikk képek

Daikin-Grenoble-2

Az árváltozás jogát fenntartjuk!