Hírek

Carrier klímák hûtik London legújabb látványosságát
2021-09-06 09:23:51
Kategória: Hirek
A Carrier 16 MW hűtőteljesítményt biztosító centrifugális hűtőkészülékeket szállított a 22 Bishopsgate-be, a londoni belváros új, 62 emeletes, mérföldkőnek számító épületébe.

A Twentytwo néven is ismert, 278 méter magas épület 118 000m2 lakó-, iroda- és belső szabadidős területet kínál. Az épületet úgy tervezték, hogy a fenntarthatóság és a lakók kényelme terén a legmagasabb színvonalat érje el, és a BREEAM kiváló minősítést kapott.

A kereskedelmi bérlők, valamint a 12 000 lakos és látogató, számos üzlet, étterem, előadóterem, fitneszközpont, valamint a szabadidős és tanulási létesítmények légkondicionálása négy Carrier AquaEdge 19XRV nagy hatékonyságú centrifugális folyadékhűtő berendezéssel történik.

A Michael J Lonsdale által telepített hűtőgépek mindegyike 4 MW hűtőteljesítményt biztosít, 6,8 EER hatásfok mellett. A hűtők a Carrier Greenspeed Intelligence változó fordulatszámú meghajtókkal vannak felszerelve, hogy a hűtési teljesítményt folyamatosan az épület hőterheléséhez igazítsák.

A nagy teljesítményű hűtők új, nagy hatékonyságú, kétfokozatú, aerodinamikus járókerék-kialakítást alkalmaznak, a repülőgép-hajtóművek technológiáján alapuló alagútdiffúzorokkal. A kompresszormotor hűtése hűtőgáz-befecskendezéssel történik, ami tovább javítja a hatékonyságot, míg a szabadalmaztatott úszószelepes rendszer optimalizálja az alulhűtést és a hűtőközeg szintjét a párologtatóban.
A hűtőgépeket a Carrier ChillerVu Plant System Manager (PSM) vezérli, amely csatlakozik a 22 Bishopgate BMS rendszeréhez, és magas szintű felügyeletet biztosít az egész épület hűtése, a hűtővízrendszer szivattyúinak kezelése és vezérlése, a vízminőség-szabályozás, valamint a keresletkorlátozás és a terheléscsökkentés, amikor az épület generátoros energiával működik. A PSM a BMS-nek valós idejű működési feltételeket is biztosít, beleértve a hűtött és kondenzációs víz hőmérsékletét, a hűtők kapacitását és azok állapotát.

"A hely volt a kulcskérdés" - mondta James Snowball, a Michael J Lonsdale légkondicionáló berendezés telepítéséért felelős projektmenedzsere. "Az épület alapjait és az alagsori üzemcsarnokokat eredetileg egy másik projekthez tervezték, kisebb teljes alapterülettel. Ezt az eredeti tervezést elvetették, amikor az ingatlant a jelenlegi tulajdonosok megvásárolták egy új, nagyobb épület javára, amely nagyobb hangsúlyt fektet a lakók jólétére. Ennek eredményeképpen az épület alapjait átalakították, ami kihívást jelentett a nagyobb épület fenntartásához szükséges épületgépészeti berendezések elhelyezésével kapcsolatban."

James Snowball folytatta: "Egy másik gyártótól származó megoldás túl terjedelmesnek bizonyult ahhoz, hogy a rendelkezésre álló helyre beférjen. Helyette a Carrier 19XRV centrifugális hűtőkészülékeit javasolták."
A hűtők az 58. szinten lévő párologtató hűtőtornyokhoz vannak csatlakoztatva. A 25. szinten lévő nyomásmegszakítás gyakorlatilag egy alsó és egy felső rendszert hoz létre, ami gondos kiegyensúlyozást igényel az üzembe helyezési szakaszban az áramlási sebesség optimalizálása és a kiváló teljesítmény biztosítása érdekében, miközben minimalizálják az energiafelhasználást.

A négy egységet a Carrier hűtőberendezéseket gyártó üzemében, a franciaországi Montluelben gyártották. Nagy kapacitásuk és méretük miatt az egyik egységet az Egyesült Államokba szállították, hogy a Carrier észak-karolinai Charlotte-i üzemében elvégezzék a megrendelői tanúkísérleteket.

A Carrier szállította az épület 54 felvonójának és a hozzá tartozó motor-felhúzó helyiségeknek a hűtéséhez szükséges berendezéseket is.
Cikk képek

146829308_s

Az árváltozás jogát fenntartjuk!