Hírek

Az akusztikus panel lehetõvé teszi a levegõ áramlását
2021-07-05 10:59:59
Kategória: Hirek
Az úttörő anyagot, amely csökkenti a zajt, miközben a levegő szabadon áramolhat, kórházakban és más zajos helyeken fogják kipróbálni.

A technológia állítólag olyan műanyag lapokat alakít át nagy teljesítményű zajszűrő panelekké, amelyek ugyanolyan zajcsökkentő hatásúak, mint két hüvelykes rétegelt lemez, de négyszer-hatszor kisebb súlyúak.

A Sonoblind panelek mögött álló vállalat, a Metasonixx a Sussexi és a Bristoli Egyetemek laborcége. A Sussexi Egyetem Mérnöki és Informatikai Karának munkatársa, Dr. Gianluca Memoli és a Bristoli Egyetem professzora, Bruce Drinkwater által alapított vállalat nemrég elnyerte az Armourers & Brasiers Venture Prize díjat. A díj 25 000 font befektetéssel jár.

Paneljeink sokkal könnyebbek, mint a hagyományos zajcsökkentő megoldások, és szükség esetén még a levegőt és a fényt is átengedik - mondta Dr. Memoli. A panelek némelyike rácsként használható a légkondicionáló berendezések és a szagelszívók elhallgattatására, vagy a redőnyök részeként, hogy a zajt távol tartsa, miközben az ablak nyitva marad.

A Venture Prize-díjból származó pénzt a panelek gyártására kívánjuk fordítani, amelyeket az Egyesült Királyság kórházaiban és irodáiban fogunk kipróbálni. Tervezéseinket a fényt alakító eszközök - mint például a lencsék, a hologramok és az LCD-kijelzők - ihlették. A Metasonixx akusztikus metaanyagokon alapuló technológiája a zaj elleni végső védelmet jelentheti otthon vagy a nyitott irodákban.





Cikk képek

Sonoblind

Az árváltozás jogát fenntartjuk!