Hírek

Aktív Panasonic passzív ház
2023-01-30 10:10:15
Kategória: Hirek
A Panasonic Aquarea léghőszivattyúk, VRF klímaberendezés és hővisszanyerő rendszer segítségével egy 5 hálószobás ingatlan elérte a passzívház energiahatékonysági szabványokat.


Az energiatudatos John Hazelton, a Kings-Langley-i székhelyű CER Installations Ltd. HVAC-vállalkozó vezérigazgatója nemrég fejezett be egy nagy, 654 m2-es, testre szabottan tervezett, saját építésű házat Hampshire-ben. A modern, 5 ágyas ingatlan esetében John szorosan együttműködött a Panasonic csapatával annak érdekében, hogy új otthona egész éves kényelmet biztosítson, valamint elérje a passzívház energiahatékonysági szabványokat, a beltéri levegő minőségének kiemelt fontosságával.

A 45 éve sikeres HVAC-szerelő céget működtető Hazelton az Egyesült Királyságban és Írországban ismert kiskereskedők és gyógyszeripari vállalatok számára dolgozott néhány országos projektben. Ezzel a gazdag tapasztalattal a felesége szüleivel közös családi háza esetében az volt a cél, hogy egy fenntarthatóbb, jól szigetelt és alacsony energiafelhasználású ingatlant hozzon létre, a legmagasabb szintű beltéri környezetet biztosítva.

Az ingatlant SIP építési módszerrel tervezték és építették, biztosítva a passzívház-szabványnak megfelelő légzárást. Ez, valamint a Panasonic Aquarea léghőszivattyú és hővisszanyerő rendszer egy fenntartható, kényelmes és rendkívül energiatakarékos otthont eredményezett.

Az otthonban két 12 kW-os Panasonic Aquarea T-Cap hőszivattyú két VRF rendszerrel, valamint Panasonic PAW hővisszanyerő rendszerek biztosítják a fűtést, hűtést és szellőzést az egész házban.

Az ingatlan padlófűtéssel rendelkezik a földszinten, az első emeleti lépcsőházban és a fürdőszobákban, a Panasonic 60×60-as kazetták, csatornázott és padlókonzolos egységek keverékével, amelyek mindegyike a Panasonic nanoe X szűrőtechnológiájával van felszerelve.

A T-Cap termékcsalád ideális megoldás ehhez a projekthez, mivel napelemes vízmelegítő panelekhez és intelligens vezérlésekhez is csatlakoztatható, hogy a hatékonyságot tovább növelje a PV napelemekkel való működtetés révén" - magyarázta Oli Tew, a Panasonic levegő-víztechnikai szakembere.

Cikk képek

Panasonic-passive-house-installation

Az árváltozás jogát fenntartjuk!