Hírek

A Midea túllép a hideg éghajlat kihívásán
2023-11-14 17:38:27
Kategória: Hirek
A Midea America hamarosan piacra kerülő 3 tonnás hőszivattyúja túlteljesítette a teljesítményértékeket az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának (DOE) Cold Climate Heat Pump Technology Challenge (Hideg klíma hőszivattyú technológiai kihívása) versenyében.

A Midea modell -15ºF (-26ºC) hőmérsékleten a névleges fűtési teljesítmény 118%-át érte el, ami 1,92-es COP értéket jelent, ami meghaladja az Energy Star hideg éghajlatra vonatkozó 1,7 COP értékét 5ºF (-15ºC) hőmérsékleten.

A DOE 2021-ben indította el a lakossági hideg klímájú hőszivattyúk technológiai kihívását, hogy ösztönözze a gyártók, a közműszolgáltatók és más érdekelt felek együttműködését a hidegebb éghajlatra szánt új generációs hőszivattyúk kifejlesztésében.

A Midea mellett nyolc másik hőszivattyúgyártó - Carrier, Daikin, Johnson Controls, LG, Lennox, Mitsubishi Electric, Rheem és Trane - jelentkezett partnerként.

A DOE Challenge olyan hűtőközeg használatát írja elő, amelynek GWP-értéke az AR4 szerint nem haladja meg a 750-et. A Midea még nem árulta el új hőszivattyújának részleteit, de megerősítette, hogy alacsony GWP-értékű A2L hűtőközeget használ. Ez az R32 vagy az R452B hűtőközegre utal. A vállalat az R452B-t használja az észak-amerikai klímaberendezéseiben.

A vállalat azonban elárulta, hogy a Midea hőszivattyú az Enhanced Vapor Injection (EVI) technológiájára támaszkodik, amely egy kétlépcsős hűtőközeg-kompressziós eljárás, és közbenső lépésként további hűtőközeggőz befecskendezése történik.

A Midea hideg klímájú hőszivattyú rendszere most a DOE terepi tesztelési fázisába lép, és a tervek szerint 2024 nyarán már a sorozatgyártású egységek is elérhetőek lesznek.

Cikk képek

close-up-hands-holding-snow

Az árváltozás jogát fenntartjuk!