Hírek

A kompresszor technológia akár 50%-os megtakarítást kínál
2023-10-31 17:33:50
Kategória: Hirek
Az Aermec piacra dobta az Aersave-t, egy intelligens vezérlőt, amely bármely 3-fázisú, rögzített fordulatszámú kompresszort képes változó fordulatszámú kompresszorrá alakítani.

Az Aermec szerint az Aersave bármelyik gyártó hűtőgépén használható, bármilyen hűtőközeggel működik, és kompatibilis az összes márkájú BMS-rendszerrel.

A technológiát nemrégiben az egyik legnagyobb írországi frissélelmiszer-gyártó vállalat tesztelte, ahol a hűtőgép 41%-kal csökkentette az elektromos fogyasztást.

Az Aersave nyomásátalakítók helyett két érzékelőt tartalmaz. Az egyik a kompresszor szívóvezetékére, a másik a nyomóvezetékre csatlakozik. A kompresszorvezérlés a két érzékelő pontjairól gyűjti a hőmérsékletet, valamint a kompresszoron keresztül a Modbuson keresztül adatokat gyűjt a készülékről. Ezután egy algoritmus kiszámítja, hogy milyen fordulatszám és kompresszorteljesítmény szükséges ahhoz, hogy a teljes rendszer elérje az igényelt teljesítményt.


Hosszabb ideig tartó, alacsonyabb frekvencián történő munka során egy olajvisszavezetési szekvencia visszakerül az olaj a kompresszorba, hogy megvédje azt.

Az Aersave több dip-kapcsoló beállítással is rendelkezik, amelyek a kompresszor típusától függően kapcsolhatók, legyen az dugattyús vagy scroll kompresszor. A ventilátor motorját is vezérli, legyen az kondenzátor vagy párologtató ventilátor motor.

Az Aermec szerint bármelyik légkondicionáló- vagy hűtőgépész könnyen utólagosan felszerelhető. Az előnyök közé tartozik a csökkentett zajszint és a pontos helyiséghőmérséklet- és páratartalom-szabályozás. Emellett megvédi a kompresszort a rövid ciklusoktól, és nem zavarja a meglévő vezérléseket.

"Az Aersave segítségével a vállalkozások jelentősen, akár 50%-kal is javíthatják hűtőgépeik energiahatékonyságát, miközben megnövelik élettartamukat és növelik megtérülésüket" - mondta Paul Lawrence, az Aermec UK ügyvezető igazgatója.


Cikk képek

Internal-image-of-Aersave-smart-compressor

Az árváltozás jogát fenntartjuk!