Hírek

A klímaberendezés elengedhetetlen, a home office-ból visszatérõ munkavállalók számára
2023-09-04 10:44:45
Kategória: Hirek
Egy új felmérés szerint mivel a hibrid munkavállalók egyre több időt töltenek majd az irodában, a kényelmi körülmények egyre fontosabbak lesznek.


A Samsung légkondicionáló gyártó megbízásából végzett felmérésből kiderül, hogy bár az Egyesült Királyságban a hibrid munkarendben dolgozó munkavállalók közel kétharmada (64%) 2023-ban több időt tervez az irodában tölteni, mint 2022-ben, 66%-ukat visszatartaná az irodába indulástól, ha a légkondicionáló nem működne, vagy véleménye szerint rossz minőségű lenne.

Azok körében, akik több napot töltenek az irodában, 2023-ban átlagosan 9,2 nappal több napot töltenek havonta 2022-hez képest. Ez különösen a 18 és 24 év közöttiek körében volt jelentős, e korcsoport 81%-a tervez több személyes napot a munkatársaival.


A megkérdezettek csaknem fele (46%) tervezte, hogy kihasználja az irodai légkondicionálót, ha idén nyáron megismétlődik a hőhullám. Emellett a munkavállalók 35%-a mondta azt, hogy meleg időben bemegy az irodába, hogy kihasználja a légkondicionálót.

Az irodába való visszatérés ellenére a hibrid munkavállalók 24%-a nem elégedett az irodai légkondicionálóval, és közülük 40% arról számolt be, hogy az gyakran nem működik megfelelően. Érdekes módon a légkondicionálással kapcsolatos problémákat tapasztalt hibrid munkavállalók közel egyharmada (31%) szerint a problémát a hideg huzat okozza.

Vezérlőrendszerek
A Samsung ragaszkodik ahhoz, hogy a vezérlőrendszerek kulcsszerepet játszanak az irodai kényelemben. A válaszadók alig kevesebb mint fele (42%) ismerte el, hogy a légkondicionálással kapcsolatban vita alakult ki. A válaszadók egyharmada (34%) vitatkozott már kollégáival arról, hogy milyen hőmérsékletet kell beállítani a helyiségben, és alig egynegyedük (24%) panaszkodott már arra, hogy az emberek állandóan változtatták a hőmérsékletet.

A vita leggyakoribb kiváltó oka az volt, hogy az egyének saját maguknak megfelelően állították be a termosztátot (37%). A hibrid munkavállalók több mint fele (55%) szerint az irodájukban egyetlen vezérlőrendszer szabályozza az egész munkaterület hőmérsékletét. Csak egyharmaduk (36%) rendelkezik olyan rendszerrel, amely lehetővé teszi, hogy irodai területenként szabályozzák a hőmérsékletet, és csak az irodák egynegyede alkalmaz demokratikus megközelítést a munkaterület hőmérsékletének szabályozására, amely lehetővé teszi, hogy minden alkalmazott egyenlő szavazati joggal rendelkezzen. Ez a progresszív megközelítés azonban nem mindenhol érvényesül. A válaszadók 15%-a nyilatkozott úgy, hogy az ő irodájukban a főnök felel a hőmérséklet beállításáért.

A Samsung azt állítja, hogy a munkavállalók változó életmódja megváltoztatja a nyilvános terekkel szembeni elvárásokat, az irodáktól az edzőtermekig. Az Egyesült Királyságban a hibrid munkavállalók több mint fele (57%) (a nők körében ez a szám majdnem kétharmadra (62%) emelkedik) elkerülne egy olyan edzőtermet, ahol a légkondicionálás nem felel meg az elvárásoknak. Közel fele (45%) azt mondja, hogy elkerülne egy hasonló problémával küzdő éttermet vagy kocsmát, és majdnem egynegyedük (24%) elkerülne egy boltot.

Cikk képek

182776368

Az árváltozás jogát fenntartjuk!