Hírek

A hûtés jövõje
2021-10-18 08:26:58
Kategória: Hirek
A Közel-Kelet első pénztárgép nélküli szupermarketje, amely nemrégiben nyílt meg Dubaiban.

A dubaji Mall of the Emirates bevásárlóközpontban múlt hónapban megnyitott futurisztikus, 100 m2-es Carrefour City+ üzlet teljes körű és gyors vásárlási élményt kínál. A vásárló letölti a dedikált alkalmazást, a bejáratnál felmutatja a QR-kódot, és azonnal elkezdheti a vásárlást. A "Scan and go" technológia gondoskodik a többiről.

A számítógépes látással és gépi tanulással felszerelt videokamerák érzékelik a vásárló mozgását, és nyomon követik a vásárlást, illetve a kiválasztott termékek típusát és számát. Kilépéskor a számla automatikusan megterhelődik az alkalmazásban regisztrált kártyára, így a pénztárhoz való átjárás megszűnik. A minden nap kilenctől éjfélig nyitva tartó üzlet egyszerre legfeljebb tíz vásárlót fogad be, és okostelefonos értesítéssel értesíti a vásárlókat, ha be lehet lépni, elkerülve a felesleges sorban állást.

A Carrefour az Epta-ra támaszkodott a testre szabott megoldással rendelkező hűtőrendszer létrehozásában. Az egyik Costan márkájú, R290 "természetes" hűtőközeggel ellátott hűtőszekrényének testre szabott változatát javasolták.

A megoldás hozzáadott értéke a beépített távfelügyeleti rendszer. Az üzletben lévő személyzet teljes hiánya szükségessé tette a legmodernebb berendezések használatát, amelyek lehetővé teszik a hűtőkamrák összes paraméterének ellenőrzését és kezelését.

Az Epta felügyeleti rendszere lehetővé teszi a hűtőszekrények konfigurációjának távoli ellenőrzését, hogy valós időben ellenőrizhessük a paramétereket, valamint fogadhassuk és kezelhessük a riasztási jeleket és a hibahelyzeteket. A korábbi rendszerekhez képest sokkal nagyobb mennyiségű adat továbbítható az Epta telemonitoring központjába, ami a fokozott és egyre hatékonyabb felügyeletet teszi lehetővé a nap 24 órájában.

"Az Epta a kulcsrakész projektekre specializálódott, amelyeket a legkorábbi szakaszoktól kezdve az ügyféllel közösen fejlesztünk ki" - mondta Andrea Cavalet, az Epta Middle East szerződéskötési és értékesítés utáni igazgatója. "A nagyszerű logisztikai és projektmenedzsment képességek mellett az Epta képes volt olyan testre szabott megoldást létrehozni, amely tökéletesen megfelel egy ilyen technológiailag fejlett környezetnek."

"A vásárlók egyre igényesebbek, és gyors, kellemes és biztonságos vásárlási élményt kérnek" - nyilatkozta Matteo Dipentina, az Epta Middle East vezérigazgatója. "Az innováció támogatni fogja a kiskereskedőket ebben a paradigmaváltásban: a különböző elérhető technológiák közül kiemelkedik a mesterséges intelligencia és a scan and go eszközök, amelyek egyszerűsítik az üzletben történő vásárlást és garantálják a társadalmi távolságtartást. Olyan országok, mint az Egyesült Államok, Franciaország és Svédország, de Kína, Japán és Dél-Korea is az úgynevezett személyzet nélküli üzletekre összpontosít" - tette hozzá.

Tavaly év elején a Carrefour Tajvanon nyitott egy 9 m2-es, személyzet nélküli iCarrefour áruházat.




Cikk képek

Epta-Dubai

Az árváltozás jogát fenntartjuk!