Hírek

A Fujitsu hõszivattyúkat fog gyártani Európában
2023-01-16 10:04:51
Kategória: Hirek
A Fujitsu General közös vállalatot hozott létre a francia Groupe Atlantic fűtőipari vállalattal, hogy levegő-víz hőszivattyúkat gyártson Európában.

Az új vállalat, az FGAHP 51%-ban a Fujitsu, 49%-ban pedig a SIC tulajdonában van, a Groupe Atlantic százszázalékos tulajdonú leányvállalata, amely a Nord-Pas-de-Calais-i Billy-Berclau-ban található gyárában kazánokat és más melegvíz-ellátó és fűtőberendezéseket gyárt.

A 23 000 m2-es üzemet nemrégiben 1600 m2-rel bővítették, és jelenleg mintegy 200 embert foglalkoztat.

Az 1968-ban alapított Groupe Atlantic 30 éve a Fujitsu klímaberendezések franciaországi forgalmazója. 2009-ben a Fujitsu és a Groupe Atlantic közös fejlesztési megállapodást kötött az ATW-re vonatkozóan, közösen támogatva a termékfejlesztést és a piacfejlesztést.

A Fujitsu közleményében a következőket mondta: "Az FGAHP létrehozásával lokalizáljuk az ATW gyártását Európában, ahol a jövőben nagy növekedés várható. Célunk, hogy gyorsan reagáljunk a keresletre és tovább bővítsük az európai piacon történő értékesítést".

Az FGAHP emellett a Groupe Atlantic céggel közösen kifejlesztett levegő-víz monoblokk egységek gyártását is tervezi. Ez 2023 januárjában kerül forgalomba.

Cikk képek

Fujitsu-ATW

Az árváltozás jogát fenntartjuk!