Hírek

A Danfoss újraindítja tevékenységét Ukrajnában
2022-05-23 09:22:26
Kategória: Hirek
A Danfoss bejelentette, hogy újraindítja üzleti tevékenységét Ukrajnában, miután februárban, az orosz megszállás miatt leállt.

A Danfoss szerint az újraindított üzleti tevékenység a sérült városok és települések kritikus infrastruktúrájának helyreállítására összpontosít.

"Kulcsfontosságú számunkra, hogy továbbra is támogassuk ukrajnai ügyfeleinket" - mondta Adam Jedrzejczak, a Danfoss kelet-európai régiójának elnöke. "Ez nemcsak a helyes dolog, hanem a termékeink kulcsfontosságú alkatrészek a kritikus infrastruktúrában, amelyet újra kell építeni."

Szerhij Anashkinnak, az Ukrán Hűtőszövetség elnökének írt levelében a Danfoss elárulta, hogy már 18 raklapnyi JIP típusú golyóscsapot és szűrőt szállított a dél-ukrajnai Mykolaiv városába a távfűtési hálózat szivárgásainak javítására.

A legtöbb ukrán alkalmazott a válság kezdetekor úgy döntött, hogy Ukrajnában marad, de a családokat a Danfoss válságstábja evakuálta.

"Mivel a biztonsági szint Ukrajna legtöbb részén javul, a dolgozók kezdenek hazaköltözni" - jelentette a Danfoss.

Jelenleg 40 ukrán - köztük nyolc Danfoss alkalmazott - tartózkodik Lengyelországban. Tizenhat ukrán Németországban, hat Dániában, négy Spanyolországban, három Szlovákiában és kettő Ausztriában tartózkodik.

"Csapatunk biztonsága továbbra is elsődleges prioritásunk, és a bizonytalanságok ellenére a Danfoss számára kulcsfontosságú volt, hogy a lehető leggyorsabban folytassa üzleti tevékenységét az országban" - áll a Danfoss közleményében.

A Danfoss ügyfelei egyelőre a Danfoss által cross-docking raktárnak nevezett, Lviv városában kialakított raktárban vehetik át termékeiket.





Cikk képek

57925958_s

Az árváltozás jogát fenntartjuk!