Hírek

A Daikinnál könnyû lesz megtalálni a hûtõközeg szivárgást
2021-09-27 11:55:56
Kategória: Hirek
A Daikin Applied hűtőközeg-szivárgás érzékelő funkcióval egészítette ki a Daikin on Site felhőalapú távfelügyeleti és távvezérlő rendszerét.

Az új intelligens funkciót úgy tervezték, hogy segítse a hűtőberendezések és az üzemek felhasználóit a biztonsági irányításban és az F-gázoknak való megfelelésben.

A Daikin On Site egész évben, a nap 24 órájábas valós idejű adatokat tud szolgáltatni, amelyekkel nyomon követhető a hűtőberendezések működése.

Az új szivárgásérzékelési képességek egy új, a Daikin által kifejlesztett szoftver algoritmusán alapulnak. A rendszer a múltbeli adatok alapján riasztást aktivál potenciális szivárgás esetén, valamint jelentést készít az események előfordulási gyakoriságáról, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy teljes áttekintést kapjanak a 12 hónap alatt bekövetkezett eseményekről, és szükség esetén lépéseket tegyenek és megelőző intézkedéseket hozzanak.

Az új algoritmus állítólag még a lassú gázszivárgásokat is képes észlelni egy nagyobb terhelési tartományban, az egységterhelés 33%-ától kezdve.

A Daikin on Site hűtőközegszivárgás-érzékelő funkciója a karbantartási szerződés részeként csomagban is elérhető azon felhasználók számára, akik a felügyeleti és kezelési szolgáltatások kiszervezését választják.

A szervizmérnök a szivárgás észlelésekor riasztást kap, így akár távolról, akár a helyszínen képes lesz felmérni a helyzetet, és meghatározni az adott esethez szükséges javítási intézkedéseket.

A Daikin állítja, hogy a meglévő felhőplatformon keresztül történő felügyelet megszünteti a további hűtőközeg-szivárgásérzékelő eszközök szükségességét, ami segít ellensúlyozni a rendszer kezdeti beszerzési költségeit. A Daikin szerint a gépi tanulási technológia 15%-kal jobb felismerési arányt tesz lehetővé a szivárgások esetében.

Cikk képek

15693732_m

Az árváltozás jogát fenntartjuk!