Hírek

A Daikin nem csak otthoni klímában zseniális.
2021-06-21 09:33:36
Kategória: Hirek
A cég mérnökei új módszert dolgoztak ki az elektromos autók gazdaságosabb hűtésére.
A Daikin új hűtőközeg-keveréket fejlesztett ki, amely a japán vállalat szerint az R1234yf hatékonyabb hűtési alternatívája az elektromos járművek HVAC-rendszereinek.

Az új fejlesztésű D1V140 nevű gáz célja, hogy csökkentse az elektromos járművek fűtési és hűtési rendszereinek energiafelvételét, és ezáltal javítsa a járművek hatótávolságát.

A hagyományos belsőégésű motorral hajtott járművekkel ellentétben az elektromos járművek télen nem tudják a motor hulladékhőjét a belső tér fűtésére használni, és az energiát az akkumulátorból kell kivenniük. Korábbi kutatások kimutatták, hogy az R1234yf típusú járműhőszivattyú-rendszerek kapacitása akár 40%-kal csökken, amikor a környezeti hőmérséklet 0 ℃-ról -10 ℃-ra esik. Ezt a motorgyártók jelentős problémaként ismerik el a hidegebb éghajlaton.

Az új Daikin hűtőközeg az R1234yf-et 23%-ban egy új hidrofluor-olefin hűtőközeggel, a HFO1132(E)-vel keveri.

A kezdeti tesztek szerint a hűtőközeg jó teljesítményt nyújt az elektromos járművek hőszivattyú funkciójához a hideg régiókban, és jó hűtési teljesítményt nyújt a meleg éghajlaton.

A Daikin a hírek szerint együttműködik a Society of Automotive Engineers-szel az új D1V140 keverék biztonságosságának és teljesítményének megerősítése érdekében, és mind a keveréket, mind a HFO1132(E)-t a múlt hónapban benyújtották az ASHRAE34 nyilvántartásba vételére. Várhatóan mindkettő A2L minősítést kap.

A Daikin számos szabadalmat jegyeztetett be a HFO1132(E)-re, mind az előállítására, mind a különböző keverékekben való alkalmazására, beleértve a D1V140-et is.

A HFO1132(E) a difluor-etilén három lehetséges formája, azaz izomerje közül az egyik. Mindegyik azonos kémiai összetétellel rendelkezik, de az atomok elrendezése alapján különböznek egymástól. A többi a HFO1132(Z) és az R1132a, a Koura által az ASHRAE-nél nemrégiben bejegyzett hűtőközeg.


Cikk képek

128964325_s

Az árváltozás jogát fenntartjuk!