Hírek

A Daikin nem csak a klímákban érdekelt
2024-02-20 08:31:49
Kategória: Hirek
Iparági hírek szerint a Daikin tőkeszövetségre lépett egy japán startup céggel, amely integrált napelemekkel és otthoni energiagazdálkodási rendszerrel ellátott tetőanyagot fejleszt.

A tokiói székhelyű Monochrome Co Ltd. azt állítja, hogy a Daikintól harmadik féltől származó tőkejuttatással fog forrást szerezni. A Daikin céggel közösen energiatermelő rendszereket és vezérlőrendszereket, valamint légkondicionáló berendezéseket és Ohisama EcoCute hőszivattyús vízmelegítőket fog fejleszteni.

A Daikin tőkerészesedése a Monochrome-ban állítólag egy olyan stratégiai partnerség kialakítását célozza, amely lehetővé teszi a Monochrome számára, hogy egyetlen rendszerrel valósítsa meg az energiagazdálkodást és az otthoni eszközök vezérlését az egész otthon számára.

A 2021 júliusában az alapító Yusuke Umeda által alapított Monochrome egy startup cég, amely lakóházak számára fejleszt energetikai rendszereket. A vállalat 2023-ban kezdte meg a Roof-1 energiatermelő tető és a Home-1 energiagazdálkodási rendszer értékesítését.A Roof-1 egy fém tetőanyag integrált napelemekkel. A Home-1 egy pillantásra tájékoztat a napenergia-termelés és az energiafogyasztás állapotáról, és egy falra szerelt érintőképernyőről és/vagy egy erre a célra szolgáló okostelefonos alkalmazásról vezérelheti az otthoni berendezéseket.

A berendezésekkel való együttműködés során a Monochrome szoftverfejlesztési képességeit és az egyes házakra vonatkozó energiaadatokat, valamint a Daikin légkondicionáló berendezéseinek technológiáját az Ohisama EcoCute segítségével a napenergia-termelésből származó többletáram előállítására fogják felhasználni.

Az Ohisama EcoCute rendszerint késő esti áramot használ a vízmelegítéshez, de a Home-1-gyel való összekapcsolás révén lehetővé válik, hogy a napenergia-termelésből származó többletáramot hatékonyabban használja fel.

Cikk képek

Monochrome-2-770x454Monochrome-1-770x400

Az árváltozás jogát fenntartjuk!