Hírek

A Daikin közös vállalkozásban telepíti Szingapúr legnagyobb távhûtési rendszerét
2022-06-20 08:50:35
Kategória: Hirek
A Daikin Singapore és a vezető ázsiai-csendes-óceáni közműszolgáltató vállalat, az SP Group új közös vállalatot alapított Szingapúr legnagyobb távhűtési rendszerének (DCS) telepítésére.

A rendszer az STMicroelectronics globális félvezetőgyártó vállalat új TechnoParkját szolgálja majd ki Ang Mo Kio-ban, egy Szingapúr északkeleti részén található tervezési területen és lakónegyedben. A projekt becsült értéke 370 millió USD 20 év alatt, ez lesz Szingapúr legnagyobb távhűtési rendszere, amelyet egy ipari fejlesztés számára valósítanak meg, amikor 2025-ben üzembe helyezik.

A megállapodás értelmében a közös vállalat tervezi és építi meg a távhőrendszert, az SP pedig hűtött vizet biztosít szolgáltatásként az ST gyártási és térhűtési igényeinek kielégítésére. Az akár 36 000RT hűtőkapacitással az ST-nek évi 20%-os megtakarítást fog elérni a hűtéssel kapcsolatos villamosenergia-fogyasztásban, valamint lehetővé teszi az ST számára, hogy évente akár 120 000 tonna szén-dioxid-kibocsátást csökkentsen.

A Daikin és az SP külön szándéknyilatkozatot írt alá a távhűtésben rejlő lehetőségek feltárására más délkelet-ázsiai országokban, elsőként Indonéziában. A szándéknyilatkozat értelmében a Daikin és az SP egyesíti szakértelmét, tapasztalatát és erőforrásait, hogy ezt a fenntartható hűtési megoldást a különböző piacokra is eljuttassa, és ezzel segítsen csökkenteni az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

Ez a projekt illeszkedik a Daikin küldetéséhez, amely Szingapúr környezetbarátabb épületekre vonatkozó, folyamatban lévő útitervére, valamint a Szingapúr intelligens városára vonatkozó hosszabb távú elképzelésre épül, amely a fenntarthatóságot is támogatja. A közös vállalat 70%-ban az SP és 30%-ban a Daikin tulajdonában lesz.

Ezen kívül a Daikin az egyik leghatékonyabb 2000 tonnás HFO-hűtőjét fogja bevetni a projekthez, a legújabb hűtőszoftverét és optimalizálási szakértelmét felhasználva. A Daikin más zöld kezdeményezéseket is tervez, többek között a DeCaIon (DCI) vízkezelési megoldást, amely vegyszermentes elektrokémia és egy intelligens vezérlő segítségével automatikusan eltávolítja a vízkőlerakódást, megakadályozza a korróziót és a biológiai szennyeződéseket.

A Daikin és az SP először 2020-ban működött együtt, hogy Szingapúr első nagyméretű lakossági központi hűtőrendszerét a készülő Tengah HDB Townba telepítsék. Mindkét vállalat azt mondja, hogy továbbra is vizsgálni fogják a jövőbeli lehetőségeket, hogy segítsenek energiatakarékos modelleket létrehozni, és segítsék Szingapúrt és Délkelet-Ázsia többi részét a rugalmas, fenntartható jövő felé haladni.

Cikk képek

ST-AMK-Industrial-Park-District-Cooling-System-Network-t4451-big

Az árváltozás jogát fenntartjuk!