Hírek

A Daikin kiveszi részét a környezettudatosságból.
2021-08-02 11:53:07
Kategória: Hirek
Japán legnagyobb klíma gyártója a kutatás fejlesztés terén sem pihen.
A Daikin a japán Kansai Electric Power Co. közműszolgáltatóval együttműködve egy olyan energiagazdálkodási rendszert tesztel, amely légkondicionáló vezérlőrendszert és napenergia-termelést használ.

A Daikin Sakai Seisakusho gyárában végzett tesztek célja a megújuló energiaforrások bevezetésének elősegítése, valamint az energiamegtakarítás és a költségcsökkentés elérése a Daikin központi irányító vezérlőjének a Kansai Electric Power légkondicionáló vezérlőrendszerével és napenergia-termelő berendezésével való kombinálásával.

A Daikin azzal érvel, hogy bár a fotovoltaikus energiatermelés fontos, alacsony szén-dioxid-kibocsátású háztartási energiának számít, azonban teljesítménye az időjárás függvényében nagymértékben ingadozik. A napenergia fő áramforrássá történő átalakításának elősegítése érdekében a fogadó oldalon lévő berendezések működési feltételeit rugalmasan kell változtatni a teljesítmény ingadozásának megfelelően, és olyan rendszert kell kiépíteni, amely képes a villamos energia termelésének és felhasználásának szabályozására.

A kutatás célja olyan technológia létrehozása, amely a nagy fogyasztási aránnyal rendelkező légkondicionáló berendezéseket a napenergia termelés teljesítményének ingadozásai szerint optimálisan szabályozza.

Cikk képek

pexels-pixabay-356036

Az árváltozás jogát fenntartjuk!