Hírek

A Daikin Kínán kívüli forrásokat keres
2022-10-10 09:10:22
Kategória: Hirek
A Daikin japán klíma gyártó vállalat a Kínában folytatódó covid lezárások miatt  2024 márciusáig nem támaszkodik a Kínából származó alkatrészszállításokra.

A Nikkei Asia beszámolója szerint a Daikin arra törekszik, hogy a klímaberendezésekhez szükséges alapvető alkatrészeit a kínai szárazföldön kívül állítsa elő, és más alkatrész-beszállítóit is erre ösztönzi. A jelentések szerint a Daikin a beszállítóinak is segíthet a költségek csökkentésében, például a fokozott automatizálás bevezetésében.

Sok más gyártóhoz hasonlóan a Daikin korábban nagymértékben támaszkodott Kínára, ahol a gyártási költségek olcsók. Az árvizek megelőzését célzó intézkedések és a városok bezárása azonban megszakította a létfontosságú alkatrészek gyártását és szállítását. A jelentések szerint a vállalat most úgy véli, hogy más régiókban is szükség van sürgősségi beszállítókra, és úgy döntött, hogy Kínán kívüli gyártóktól szerez be termékeket.

A Daikin már megkezdte a nyomtatott áramköri lapok gyártását a japán Shiga prefektúrában található gyárában. Nemrégiben Malajziában is elindított egy gyártósorral, és állítólag több helyen is tervezi a motorok gyártását.

Tavaly a Daikin Kínából származó alkatrészimportja érték szerint 20% volt, ami 2020-ban még 35% volt.



Cikk képek

Daikin

Az árváltozás jogát fenntartjuk!