Hírek

A Daikin élen jár a hûtõközeg újrahasznosításban.
2021-09-01 14:50:55
Kategória: Hirek
A klíma webáruházunkban is népszerű Daikin elkötelezett a környezetvédelem mellett, ezért egy különleges hűtőközeg visszanyerő programot, mely a Loop elnevezést kapta.
A Daikin leszállította az első HVAC-rendszert Franciaországban a vállalat Loop programja keretében, amely az elhasznált hűtőközegek visszanyerésére és újrafelhasználására irányul.

Egy Boulogne-Billancourt-i irodaház felújítása során, amelyet a Perial Asset Management ingatlankezelő vállalat számára végeztek, a meglévő VRV rendszerben lévő R410A hűtőközeget visszanyerték, hogy újrafeldolgozva teljesértékű hűtőközeget biztosítsanak az új VRV hőszivattyúrendszer számára.

A Perial AM változatos ingatlanportfóliót kezel, amely főként Franciaországban és  Európában található. A vállalat elkötelezett az energia- és vízfogyasztás csökkentése mellett, amely egy folyamatos fejlesztési folyamat része, és amelyet egy belső és külső auditorokból álló fenntartható fejlődési csapat támogat.

Az 1990-es években épült, felújított 4 200 m²-es épület a földszintet és hét emeletet foglal magában. A Perial fenntartható fejlesztési csoportja, a BET ID Fluides épületrendszer-tanácsadók, a Semeru és a Daikin telepítő cég közös tanulmányát követően úgy döntöttek, hogy nyolc új Loop by Daikin VRV hőszivattyúegységet telepítenek a földszintre, az első és a második emeletre.

Az első lépés a Daikin nanterre-i központjában lévő régi VRV egységekből származó R410A hűtőközeg visszanyerése és újrahasznosítása volt, amelyet az új berendezések feltöltésére használtak fel. A nyolc új Loop by Daikin VRV hőszivattyú egység teljes telepítése során 156 kg visszanyert hűtőközeget használtak fel.

Ezenkívül a déli homlokzat üvegezésén hőszigetelő bevonatokat helyeztek el, hogy javítsák az épületben tartózkodók nyári komfortérzetét, és így 2°C-kal csökkentették a belső hőmérsékletet, míg a hatékonyabb rendszerek 28%-kal csökkentették az energiafelhasználást.

Az újrahasznosítási célok további elősegítése érdekében a régi egységekből származó használható alkatrészeket a helyszínen, az épület mélygarázsában tárolták. Ezeket a harmadik és hetedik emeleteket kiszolgáló meglévő egységek cserealkatrészeként fogják újra felhasználni.
Cikk képek

LOOP-by-Daikin-case_Perial-Asset-Management_DEUEN021-018_Press-release_English-2

Az árváltozás jogát fenntartjuk!