Hírek

A Daikin 16 millió eurós K+F létesítménye a befejezéshez közeledik
2024-05-27 08:41:25
Kategória: Hirek
A Daikin Applied Europe a Róma melletti Ariccia gyártási üzemében egy új, 16 millió eurós K+F létesítmény befejezéséhez közeledik.

A Daikin Applied Europe, amely korábban a McQuay JV vállalat volt, 2006 óta pedig a japán Daikin Industries vállalat része, hűtőgépeket, hőszivattyúkat, légkezelő egységeket és alkatrészeket, például kompresszorokat és inverteres meghajtásokat tervez és gyárt.

Az új létesítmény két fő területet foglal magában - egy prototípusgyártásra szánt mérnöki területet és egy klimatikus teszttermet. A mérnöki területen három tesztállványt helyeznek el víz-víz egységeknek, 4500 kW, 600 kW és 300 kW hűtési kapacitással. Tartalmazni fog továbbá egy szélcsatornát a ventilátorok teszteléséhez és egy alkatrészpadot az elemek teszteléséhez.

A klimatikus tesztterem három részre lesz osztva, amelyeket válaszfalak kötnek össze, és 700 kW hűtőteljesítményű egységek tesztelésére lesz alkalmas. A vizsgálatokat léghűtéses hűtőgépeken és hőszivattyúkon, víz-víz egységeken, négycsöves és szabadhűtéses rendszereken végzik majd.

A klimatikus teszttermet úgy tervezték, hogy -20°C és 52°C közötti környezeti hőmérsékleten működjön, és a rendszer energiatakarékossági intézkedésként külső levegőt is használhat.

Ariccia mellett a Daikin Applied Europe a Milánó melletti Settalában és Vicenzában is működtet tervező és gyártó létesítményeket. Emellett Frankfurtban, Münchenben és az egyesült királyságbeli Cramlingtonban is jelen van.

A március végéig tartó évben a Daikin Applied Europe 442 millió eurós árbevételt ért el, ami 30%-os növekedést jelent az előző évhez képest.

Cikk képek

Daikin-Applied-Ariccia-770x454

Az árváltozás jogát fenntartjuk!