Hírek

A Daikin 100 000 dollárt fizet állítólagos faji alapú megkülönböztetésért
2023-11-21 17:41:18
Kategória: Hirek
A Daikin Industries 100 000 dolláros békéltető megállapodást kötött az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumával, hogy megoldja a fekete bőrű jelentkezőket érintő állítólagos faji alapú diszkriminációt a felvételi eljárásban a virginiai Veronában található létesítményében.

A megállapodás értelmében a Daikin 100 000 dollár elmaradt bért és kamatokat fizet 98 fekete bőrű jelentkezőnek. A Daikin emellett három állásajánlatot is tesz a csoport azonosított tagjainak.

Az Egyesült Államok Munkaügyi Minisztériumának Szövetségi Szerződésmegfelelőségi Programok Hivatala (OFCCP) által végzett rutinszerű megfelelési vizsgálat megállapította, hogy a Daikin Industries 2020. január 1. és 2020. december 31. között 98 fekete bőrű jelentkezőt diszkriminált a Daikin Applied Staunton üzemében összeszerelői állásokra.

Az OFCCP megállapította, hogy a Daikin Industries intézkedései megsértették az 11246. számú végrehajtási rendeletet, amely megtiltja a szövetségi vállalkozóknak, hogy faj, bőrszín, vallás, nem, szexuális irányultság, nemi identitás vagy nemzeti származás alapján megkülönböztetést alkalmazzanak a foglalkoztatásban.

"Azok a szövetségi vállalkozók, akik az adófizetők pénzét fogadják el szerződések teljesítéséhez, tudják, hogy az egyenlő foglalkoztatási lehetőségek és a szövetségi előírások betartása nem képezik vita tárgyát" - mondta Samuel B. Maiden, az OFCCP regionális igazgatója Philadelphiában.

A Daikin szerződést kötött az Általános Szolgáltatási Igazgatósággal, hogy szövetségi ügynökségeket lásson el HVAC-berendezésekkel.

Cikk képek

Daikin

Az árváltozás jogát fenntartjuk!