Hírek

A Carrier óriási bevásárlása
2023-05-15 08:17:32
Kategória: Hirek
A Carrier megerősítette, hogy 12 milliárd euró értékű, készpénzzel és részvényekkel végrehajtott tranzakció keretében felvásárolja a Viessmann Climate Solutions-t, a Viessmann csoport legnagyobb szegmensét.

Az új üzletágak együttesen több mint 17 milliárd USD összbevételt termelnek majd, és mintegy 45 000 alkalmazottat foglalkoztatnak.

"A Viessmann Climate Solutions felvásárlása egy mindent megváltoztató lehetőség" - mondta David Gitlin, a Carrier elnök-vezérigazgatója. "Az éghajlatváltozás, a fenntarthatósági követelmények és a geopolitikai tényezők példátlan energetikai átalakulást indítanak el Európában. A kormányzati szabályozások és ösztönzők által felgyorsított átmenet jelentős, hosszú távú növekedési lehetőséget teremt"."

A Viessmann Climate Solutions üzletágának 70%-át a hőszivattyúk és kapcsolódó tartozékok, napelemek, akkumulátorok és szolgáltatások teszik ki, ezért a Carrier az európai energiaátalakítás "kritikus vezetőjének" tekinti.

"A Viessmann Climate Solutions felvásárlása és a Fire & Security és a Commercial Refrigeration tervezett kivonulása tovább egyszerűsíti üzleti portfóliónkat és felgyorsítja stratégiánkat, hogy a Carrier az intelligens éghajlati és energetikai megoldások globális vezetőjévé váljon" - folytatta Gitlin.

"A közelmúltbeli stratégiai lépések, köztük a Toshiba Carrier Corporation felvásárlása és a Chubb eladása, összehangolták vállalatunkat a fűtési és hűtési iparágat érintő legjelentősebb megatrendekkel, beleértve az éghajlatváltozás kezelését és a nettó nulla kibocsátási célok megvalósítását.

A Viessmann vezérigazgatója, Max Viessmann az üzlet lezáráskor csatlakozik a Carrier igazgatótanácsához, ami várhatóan az év vége felé fog bekövetkezni.

A Carrier közlése szerint a kereskedelmi hűtéstechnikai és tűz- és biztonsági üzletágak értékesítésére számít 2024 folyamán, a bevételt pedig "a befektetési profilnak megfelelő tőkeáttétel csökkentésére", valamint a Viessmann családnak kibocsátott részvényekkel egyenértékű részvények visszavásárlására fordítja.
Cikk képek

Carrier-Viessmann

Az árváltozás jogát fenntartjuk!