Hírek

A Carrier három innovatív start-up vállalkozásba fektet be
2022-10-03 09:08:25
Kategória: Hirek
A Carrier bejelentette, hogy a nemrég alakult Carrier Ventures csoportján keresztül három új innovatív startup vállalkozásba fektet be.

A három vállalatot - Archilogic, Butlr és Transaera - a Carrier szerint a következő generációs technológia, a nagy növekedési potenciál és a fenntarthatóságra való összpontosítás miatt választották ki.

A Transaera egy gyártási startup, amely az amerikai Massachusetts Institute of Technologyból indult. A vállalat - a 2020-as Globális Hűtési Díj nyolc döntősének egyike - az MIT-n felfedezett újszerű anyagokon alapuló, nedvszívó párátlanítási technológiát alkalmazó hibrid hűtési megoldást fejleszt a hűtési kihívás megoldására. Újszerű nedvszívó technológiája egy szivacsszerű anyagot használ, amely elnyeli a nedvességet a légkörből, hogy légkondicionálója hatékonyabban hűtse a levegőt. A légkondicionáló által termelt hőt ezután - ahelyett, hogy elpazarolná - az anyag szárítására használja fel a következő ciklushoz.

A Butlr, egy másik, az MIT Media Labból 2019-ben kipattant, kockázati alapon támogatott startup, a Világgazdasági Fórum 2022-es technológiai úttörőinek egyike lett. A vállalat díjnyertes emberérzékelő platformja a testhőt és a gépi tanulást használja a foglaltság, a létszám és az aktivitás érzékelésére, és pontos, valós idejű és historikus térbeli betekintést hoz létre anélkül, hogy személyazonosításra alkalmas adatokat gyűjtene.

A vállalat hőérzékelő technológiája a Carrier Abound felhőalapú digitális platformjába és az egészséges, biztonságos, fenntartható és intelligens épületeket szolgáló csatlakoztatott megoldások csomagjába lesz beágyazva.

A harmadik vállalat az Archilogic, egy svájci cég, amelynek irodái Zürichben és a kaliforniai Walnut Creekben találhatók, és amely holisztikus térbeli adatplatformot kínál az internet számára. A termékmenedzserek és szoftverfejlesztők számára olyan infrastruktúrát biztosít, amely lehetővé teszi a végfelhasználók számára, hogy olyan skálázott, térbeli tudatos alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek lehetővé teszik a végfelhasználók számára a terekkel való interakciót, amilyenre szükségük van.

A Butlr emberérzékelő szoftveréhez hasonlóan az Archilogic szoftverét is a Carrier Abound felhőalapú digitális platformjában fogják használni. A Carrier szerint az ügyfelek így egyetlen egyszerű felületen keresztül világos és pontos képet kapnak majd az épületek belső tereiről, így az épületadatok feltárásával és vizualizálásával egészségesebb és hatékonyabb tereket hozhatnak létre.

A Carrier nem hozta nyilvánosságra a vállalkozásokba fektetett összegeket, de a vállalat Transaera-be történő befektetése egy 4,5 millió dolláros magvető kör része volt, amelyben az Energy Impact Partners globális befektetési társaság, a francia multinacionális Saint Gobain és a Massachusetts Clean Energy Center fejlesztési ügynökség is részt vett.

A befektetésekkel kapcsolatban Jennifer Anderson, a Carrier stratégiai, üzletfejlesztési és fenntarthatósági vezető alelnöke a következőket mondta: "Az Archilogic-kal, a Butlr-ral és a Transaera-val kötött partnerségünk segít felgyorsítani a következő generációs technológia kereskedelmi forgalomba hozatalát, hozzájárulva egy fenntarthatóbb világhoz."

Cikk képek

Carrier

Az árváltozás jogát fenntartjuk!